Sare extrafină recristalizată iodată sau sare extrafină neiodată este de puritate superioară având 99.9 % NaCl, fiind produsă prin evaporare și recristalizare.
Este sarea curgătoare din solnițele de pe mesele noastre de sărbătoare. Această sare oferă gust preparatelor culinare, fiind esenţială pentru buna funcţionare a organismului.
Aceasta aduce beneficii sănătăţii, dacă este consumată cu moderaţie. De altfel, încă de acum 500 de ani, celebrul medic şi alchimist al Evului Mediu, Paracelsus, nota într-un tratat faptul că digestia şi excreţia sunt mult perturbate prin absenţa sării din alimentaţie.
Sare extrafină recristalizată iodată
Caracteristici și proprietăți
Din punct de vedere al caracteristicilor organoleptice, sarea extrafina recristalizată iodată se prezintă astfel:
- aspectul este uniform, fără aglomerări stabile;
- culoare albă, cristalină, fără intercalații;
- fără miros și fără corpuri străine;
- gust sărat (fără gust străin).
- substanța solidă ionică, în stare pură.