Sarea de mare, sau sarea marină, este o sare obținută prin evaporarea apei de mare, fiind utilizată atât în bucătărie cât și în produsele cosmetice.
În general, mai scumpă decât sarea de masă, este frecvent utilizată în bucătăriile Gourmet pentru plusul de savoare pe care acest sortiment de sare îl conferă bucatelor.
Beneficii sării de mare asupra organismului uman
Sarea de mare este foarte recomandată persoanelor cu probleme cardiace, de obezitate sau retenție de lichide. De asemenea, consumul de sare de mare are o influență benefică majoră asupra menținerii balanței nivelului de zahar în organism, fiind foarte indicată persoanelor care suferă de diabet zaharat.
Un alt beneficiu major al utilizării sării marine în alimentația zilnică se produce asupra întăririi sistemului nostru imunitar. Sarea de mare ajută organismul uman să învingă alergiile, virușii sau microbii care ne pot destabiliza sănătatea.
Sarea marină are un conținut bogat de potasiu, ca atare consumul acesteia ne va menține sănătatea aparatului locomotor, deoarece acest mineral (potasiul) este esențial pentru buna funcționare a sistemului muscular dar și osos. Efectele terapeutice ale sării de mare nu se opresc, însă, aici. Acest tip de sare este benefic și pentru îngrijirea de rutină a pielii, cât și pentru vindecarea unor boli dermatologice cum ar fi eczemele, psoriazisul sau acneea.
Sarea marină este prezentă pe piața noastră ca un produs ecologic, cu un conținut de minim 99% NaCl. Sarea marină este recomandată de specialiști și nutriționiști și pentru faptul că aceasta conţine pe lângă clorura de sodiu peste 92 de alte elemente foarte importante pentru sănătatea organismului uman.