Sarea alimentară gemă grunjoasă, atât iodată cât și neiodată, importată din Ucraina, este sare dobândită direct din rocă, dintr-un zăcământ natural. Aceasta conține o concentrație de 98-99% NaCl.

Pe plan local suntem unicul importator și distribuitor de sare alimentară iodată, care a avut curajul să importe pe termen lung sare fără adaos de ferocianură de potasiu. Ferocianura de potasiu, sau E536, este un agent de separare, stabilizator artificial, care are diverse utilizări în industria alimentară. În sare este adăugată pentru a nu permite întărirea acesteia, ferocianură de potasiu fiind cunoscută și sub numele de agent antiaglomerare.

Deși Comisia Europeană susține că utilizarea acestui agent antiaglomerare în sare are un impact neutru asupra sănătății umane, literatura medicală susține totuși ideea că utilizarea acestui compus (ferocianură de potasiu) în exces, în alimentația de zi cu zi poate avea un efect negativ asupra sănătății noastre.

Supradozarea acestei substanțe în alimentația zilnică poate provoca iritaţii, dacă este ingerată, inhalată sau în cazul în care vine în contact cu pielea. În aceste situaţii persoana afectată se va muta la aer curat sau se va proceda la spălarea zonei afectate cu apă din abundenţă.

Cert este faptul că utilizarea acestei substanțe pentru organismele acvatice este deosebit de toxică. Iar, un lucru este și mai cert: faptul că în privinţa dozei zilnice admisibile lucrurile nu sunt încă pe deplin studiate.

Ca atare nimeni nu știe cu certitudine ce boli suplimentare riscă, în plus faţă de cele vasculare, şi care este potenţialul cancerigen al acestei substanțe. Ca atare știind cât de utilizată este sarea iodată în industria alimentară și cât de prezentă este aceasta în alimentele pe care le punem pe masă, noi, SC Renaissance Star SRL, am considerat important să renunțam la utilizarea ferocianurii de potasiu ca agent antiaglomerare.

Considerând că suntem capabili să facem față acestei provocări suntem astăzi  unicii importatori de pe piața sării din Romania care pot oferi sare sănătoasă, adică fără agent antiaglomerant.

Sarea gemă măruntă se prezintă sub formă de cristale cubice, de culoare albă și dimensiuni diferite, în funcție de granulație, cu gust sărat, solubile în apă.

Sortimente

  • Sare gemă alimentară granulația 1 iodată sac 25 kg, 50 kg, 1000 kg
  • Sare gemă alimentară granulația 1 neiodată sac 25 kg, 50 kg, 1000 kg
  • Sare gemă alimentară granulația 2 iodată sac 25 kg, 50 kg, 1000 kg
  • Sare gemă alimentară granulația 2 neiodată sac 25 kg, 50 kg, 1000 kg
  • Sare gemă alimentară granulația 3 neiodată sac 25 kg, 50 kg, 1000 kg
  • Sare gemă alimentară iodată ambalată în cutie 1 kg
sare iodata alimentara de bucatarie
sare alimentara gema grunjoasa
sare alimentara gema grunjoasa
sare alimentara gema grunjoasa
sare alimentara gema grunjoasa ucraina
depozit sare alimentara gema grunjoasa ucraina

    CERE OFERTA